Студените зимни дни вървят към своя край, за да отстъпят място на пролетните, слънчеви, топли дни, а какво по-хубаво от това да се съберем със семейството и приятелите си в задния двор на къщата, да запалим скарата и да се насладим  на прекрасното време и компания. Вместо да отделяме една купчина пари от месечния бюджет, за да купим барбекю, ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви дадем няколко насоки, за това как да си направим сами барбекю.

Тухлено барбекю

Тухленото барбекю би било чудесно допълнение към Вашия двор, което не изисква особено голямо свободно пространство. То е изключително издръжливо, а привлекателния му външен вид ще впечатлява Вашите гости. Има основно два вида барбекю от тухли, които са лесни за изграждане и трябва да изберете един от тях – с помощна тухлена маса или без. Вие преценете дали си струва и дали наистина имате нужда от помощната маса.

Първата стъпка в изграждането на барбекю, е въпроса с избора на място къде ще бъде конструирано. Единствения недостатък на тухленото барбекю е в това, че след като веднъж бъде монтирано, не можем произволно да го местим в последствие.

Препоръчваме Ви да поставите Вашето барбекю достатъчно близо до къщата, така че да е лесно да вземете всичко ноебходимо, от което имате нужда, но имайте предвид, че трябва да е точно толкова близо, колкото дима да не стига до къщата.

Друго нещо, за което трябва да помислите е Вашето барбекю да бъде устроено близо до кът за сядане, така че готвачът и компанията да са в близост един от друг и да комуникират по между си.

При изработката на барбекю за Вашия двор, най-важното нещо, за което трябва да помислите е здравата основа. Основата трябва да е достатъчно равна, здрава, за да може да поеме теглото на барбекюто, без да потъва.

След, което можете да пристъпите към закупуването на барбекю грил комплет, които са предназначени да бъдат монтирани върху зидано барбекю. На пазара се предлагат най-различни комплекти, от които можете да избирате според цената и качеството съответно: поднос за въглища, тава за грил, тава за въглища и т.н.

Количеството тухли, което ще бъде необходимо, лесно можете да изчислите, като поставите тавата, която сте закупили за Вашето баербекю и я обрадите от трите страни с тухли.

Съветваме Ви да използвате металните тухлени връзки, които ще помогнат за укрепването и съединяването на средните стени със задната стена. Връзките за стени се предлагат в различни форми. Изборът е Ваш. От тук нататък започва голямото редене.

Изграждането на барбекю в задния двор на Вашата къща, може да се окаже дори лесна и приятна задача. С малки усилия и голямо желание, можете да създадете един прекрасен продукт, на който да се наслаждавате с Вашето семейство и приятели.