Малките апартаменти и домове предлагат много чар, но те обикновено липсват, когато става въпрос за кухненско пространство. За щастие има много идеи за малки кухни, които помагат да се увеличи максимално съхранението и ефективността. Като се мисли творчески за това, как човек да се възползва максимално от плана на малката си кухня и като използва какъвто и да е плот и стена, които има, може да превърне дори и най-малката кухня в пространство, в което да обича да готви и да се забавлява.
Ето няколко съвета за това, как да се освежи съществуващото пространство и да бъде малката си кухня в топ форма.

Освежаване на малка кухня

Добавете кухненски плот

Може да нямате място за разширяване или добавяне на цял остров, така че помислете за тясна подвижна кухненска количка или бар количка, която да служи като допълнително пространство за кухненски плот. Дори тясна конзола може да свърши чудесна работа.

Отворете горните кухненски шкафове

Отворените кухненски шкафове са изключително функционални и улесняват достъпа до чинии и чаши. Освен това те не затварят пространството, правят го по-леко и визуално не го натоварват.

Без кухненски дръжки

Когато се облегнете на плота, не искате да усетите как кухненската дръжка се забива в хълбока, например. Днес пуш шкафовете са много популярни, а наред с това визуално създават усещане за по – отворено и леко пространство.

Бъдете супер организирани

За всяка малка стая (кухня или друга) организацията е от съществено значение. Когато пространството е на първо място, не можете да си позволите да губите нищо от него – дори и скритото пространство във вашите шкафове. Запасете се с релси, органайзери за капаци за различни тенджери и тигани, системи за сортиране на подправки и всичко друго, което ще рационализира и увеличава максимално съхранението в кухнята .

Оптимизирайте мястото за чинии

Ако в малката ви кухня няма място за съдомиялна, ключът е да се уверите, че кухненската мивка е едновременно ефективно и подредено пространство. Помислете за добавяне на компактна поставка за съдове.