Дейностите по къртене са процес, до който не ни се иска да прибягваме, но понякога е силно наложителен.

Без значение, дали става въпрос за промяна на конструкция или за довършителни работи.

В настоящата статия ще Ви представим няколко важни етапа при инсталирането на модерни инсталации за отопление, както и начините за отопление през зимните сезони, които са най-резонни днес, през 2019 година.

Нека надникнем върху най-използваните методи за отопление в България.

Може би все още най-популярният тип отопление, това е отоплението на печка.

Отоплението с газификация набира популярност, но на много населени места все още не е интегрирана възможност за включване, т.е. съществуват инфраструктурни проблеми, но този тип отопление има много бъдеще у нас.

Термопомпите също набират популярност. Счита се, че това е едно от най-модерните, съвременни отопления. Чрез възобновяеми енергийни източници, било то въздух, вода, земя, слънчева енергия или хибридна термопомпа, все по-често предстои да топлим домовете си.

Няма как да пропуснем отоплението на ток, използвайки конвектори и климатици. Също доста популярен метод, но с предстоящото поскъпване на електроенергията не сме сигурни, че това е най-разумното, в ценови аспект, решение.

Както по-горе споменахме, отоплението от възобновяеми източници предстои да набира все по-голяма популярност. Естествено, зависи в коя част на България се намирате. Например, при по-топлите населени места е по-лесно отоплението през зимата. Изключително важно значение има и изолацията на сградата, както външнтата, така и вътрешната.

Какъвто и тип отопление да изберете, ще трябва да се въобръжите с търпение, да проектирате и планирате внимателно монтажа на елементите, ако се наложи да наемете фирма за кърти чисти извозва и едва тогава да преминете към разположение на радиатори, ако сте се спрели на този тип отопление.

Един от най-важните фактори за отоплението на жилището си остава цената – както крайната, така и за зимния сезон. Изключително важно е да обсъдите с различни фирми предложения и едва тогава да се спрете на точния тип отопление.

Къртенето при почти всеки тип системи е неизменна част от монтажната дейност и именно поради тази причина Ви препоръчваме да се обърнете към фирма и за тази дейност, за подготовката на стаите за интегриране на обекти, излъчващи топлина.