Декоративните камъни за стена представляват тънки парчета камък, които се разделят на изкуствени и естествени. Те наподобяват изключително красиви скални плочи. През последните няколко години декоративните камъни за стена, започнаха да добиват все по-голяма популярност. Ето от къде да започнете, когато ви предстои лепене на декоративни камъни за стена.

Как се лепи камък върху стена

Първите стъпки, когато ви предстои лепене на камъни за стена е да премислите внимателно проекта си. Помислете първоначално за самия дизайн на камъни за стена, след което помислете и проучете въпроса с това, кое е най-подходящото и здраво лепило за вашия случай. След, като изберете лепило за декоративните камъни се запознайте подробно с инструкциите за използването му.

Избор на подходящо лепило за камъни

Когато говорим за лепене на камък върху бетон, има някои основни неща, които трябва да имате предвид. По-специално, трябва да сте наясно, че различни видове лепила са предназначени за използване върху специфични материали и в конкретна среда. Това е много важно, защото ако изберете неподходящо лепило, можете да не успее да залепи камъка и ще се наложи да повторите отново същата процедура. Затова е хубаво да отделите време, за да проучите кои видове лепила са предназначени за използване с вашия тип проект. Друго нещо, което трябва да имате предвид при лепенето на камъни за стена е, че избора на лепило зависи и от вида камъни, които ще лепите. Както вече стана ясно има два вида: изкуствени и естествени. Ако ви предстоене лепене на изкуствените камъни върху стена, имайте предвид , че те са непорести, така че избирайте внимателно лепилото си.

Лепене на камъни за стена – процес

След, като вече сте избрали лепило за камъни, е време да пристъпите към самото лепене. Добрата новина в случая е, че на опаковката на всяко лепило производителите са написали подробна схема за начин на употреба. Ако следвате схемата точно така, както е описана, ще се справите блестящо.
В заключение ще кажем, че не е практично да се дават подробни инструкции за това как да се залепи камък върху бетон поради многото променливи. Видът камък, околната среда и спецификите на самият проект, взимайки под внимание всички тези характеристики се изготвя план за действие и тип на работа.

Идеи за декоративни камъни за стена

декоративни камъни
декоративни камъни