Съвременният интериорен дизайн позволява множество вариации, в зависимост от изискванията и възможностите на клиента. Ако разполагате с достатъчно площ и голям бюджет, можете да си позволите повече разточителство и лукс, за да превърнете жилището си в стилен и модерен дом. Кои са основните неща, от които се нуждадаете за един луксозен интериорен дизайн – сега ще разберете.

Автоматизация на дома

Всъщност обаче, специалистите в областта твърдят, че купувачите на луксозни жилища, търсят повече функционалност, отколкото скъпи мебели. И това е съвсем логично, защото след като е инвестирал голяма сума в строителството, клиентът иска не само стилен и модерен интериор, а и удобство и функционалност на мебелите в него. Така основната тенденция в съвременния интериорен дизайн се изразява не само в ефектността и цената на мебелите, а и в допълнителните екстри, които те предлагат. Автоматизация на дома, допълнителните смарт функции на осветлението и отоплението, високият клас климатизиращи системи и умните уреди вече са нещо, което не звучи само като екзотика, а се налага като едно от основните изисквания на клиентите.

Естествен камък за облицовка

По отношение на материалите пък се наблюдава по-голям интерес към техническия и естествен камък за блицовка, който присъства и в плотовете, стените и подовите настилки. Освен това има бум в интериорното озеленяване, което е ефектно допълнение към съвременния дизайн на дома.

Фирма за интериорен дизайн

Създаването на подобен проект за Вашия бъдещ дом не е невъзможна задача дори и за Вас, но ако искате всичко да е изпипано до последния детайл и да работи като швейцарски часовник, добре е да се обърнете към специализирана фирма за интериорен дизайн. Специалистите в нея ще изслушат Вашите предпочитания и изисквания и ще съобразят проекта с тях, на базата на дългогодишния си опит. Независимо колко смели са идеите Ви, дали в тях присъстват окачени тавани, вградено осветление или сложни интелигентни системи, те могат да бъдат осъществени от подходящата фирма за интериорен дизайн. В наши дни на пазара има огромно разнообразие материали и устройства, които ще превърнат дома Ви в интелигентно и енергоефективно, но същевременно и уютно гнездо за Вашето семейство.

Достатъчно е да имате смелостта да изречете на глас мечтите си и да пожелаете те да се сбъднат. Дори и бюджетът Ви да не е безграничен, има интелигентни решения, които могат да се впишат в него. С повече въображение и креативност, проектът може да се реализира и без огромни разходи, а интелигентните устройства ще превърнат бъдещия Ви дом в истински страж и помощник. Както вече споменахме, далеч не е нужно мебелите да са много скъпи, а по-важното е те да предлагат допълнителна функционалност. Съвременният луксозен интериорен дизайн е магическата пръчица, която ще накара Вашият дом да функционира като жив организъм.