Когато чуем за Гърция, веднага в съзнанието ни изниква слънце, плаж, море и бели къщи със сини капаци на прозорците. Гърция се слави с чудесния си интериорен дизайн и опростени, елегантни форми. Независимо дали започвате с дизайн на дома от нулата или желаете да добавите към съществуващ вече гръцки стил, ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви представим идеи за модерен интериор в гръцки стил.

Най-популярните цветове в гръцки стил

Гръцкия дом се характеризира с бели стени и сини дървени прозорци и капаци, придружени с декоративни колони, напомнящи древногръцките структури. Обикновено бялата и синята цветова палитка продължавата и вътре, където всичко е изчистено, бяло с различни тонове на синьото. Други популярни цветове в гръцки стил са нюансите на зелено, вдъхновени от буйната растителност, както и неутралните каменни цветове.

Каменни стени в гръцки стил

Каменните стени имат сериозна значимост в гръцките домове. Поради наличието на високоте температури, каменните стени сериозно регулират температура в домовете. Каменните стени са чудесен вариант, да подчертаете красотата на дома си чрез използването на естествени материали, които са важен елемент от гръцкия стил. Имайте предвид обаче, че не е нужно всяка стена да е каменна, едната стена е достатъчна, за да придадете гръцко усещане и класа. Каменни стени се наблюдават най-често в кухнята или в хола над камината.

Декорация за дома в гръцки стил

Когато говорим за обзавеждане в гръцки стил, няма как да пропуснем да отбележим и наличието на маслиново дърво, като част от интериора или екстериора. Друга декорация за дома в гръцки стил, която можете да добавите това са антични буркани или саксии, изработени от естествени материали, като дърво, глина, които ще изглеждат изключително стилно и автентично.

Древногръцки колони

Модерната тенденция за колони произлиза още от Древна Гърция, където най-често те са присъствали в храмове, съкровищници и стадиони. Древногръцките колони обаче, не трябва да се смятат единствено за препратка към древната архитектура, но и за отлична декорация, дори и в най-модерния интериорен дизайн. Независимо дали са поставени на закрито или открито, те със сигурност ще доближат дизайна на Вашия дом в гръцки стил.

Избор на мебели в гръцки стил

Изборът на мебели за Вашия дом трябва да бъде семпъл. Препоръчваме Ви да заложите на мебели от масивната твърда дървесина, като най-разпространения материал за обзавеждане, който ще внесе топлина и стил в дома Ви. За избор на диван и столове използвайте изискани, елегантни фини извивки.

Без значение какъв начин сте избрали за декориране на дома Ви в гръцки стил, гарантирано с нашите предложения ще добавите усещане за изисканост и елегантност на модерен гръцки дом.