Обзавеждането на мъжка спалня може би е доста подценяван, поради схващането, че мъжете са по-непретенциозни, но всъщност това далеч не е така. Ако Вашето малко момченце вече е пораснало и е време да се раздели с детската стая, пълна с герои от анимационни филми и уестърни, може би трябва да се замислите какъв стил би бил най-подходящ за него.

Обзавеждане на мъжка спалня

Обзавеждането на мъжка спалня, освен с размера на леглото и задължителния телевизор, ще трябва да се съобразите и с цветовите решения, подходящи за юношата, както и с неговите навици. Разбира се не е задължително новата спалня да има излъчване на мъжка бърлога, а дори напротив – свежите цветове в сини и зелени нюанси действат успокояващо и предразполагат към почивка. Практичните и функционални мебели пък, позволват лесно мъжката спалня да бъде трансформирана в работен кабинет, където момчето може да учи или да твори. Един сгъваем модулен диван е идеално решение, което освен, че пести място, не изисква специални грижи по опъване на чаршафите и подреждане на възглавниците сутрин, когато времето е ценно за всеки млад мъж. Наличието на стилно и функционално бюро пък ще позволи удобството да се учи или работи на компютър в същото помещение. С тези задължителни мебели за мъжка спалня, лесно можете да комбинирате малък гардероб, защото дори и пораснало, Вашето момче няма нужда от хиляди тоалети. Като финален щрих може да обособите отделен кът за любимите хобита на юношата, например малки полички, на които гордо да подреди купите и медалите от спортните си постижения, или любими снимки със семейството и приятелите.

Дизайн на мъжка спалня

Всъщност дизайна на мъжката спалня издава много за характера на човек, за неговите навици и начин на живот. Именно заради това позволете на своето пораснало момче само да избере стила на своята мъжка спалня и да я подреди по свой собствен вкус, като само го насочвате от време на време. Ако разчита на въображението и креативността си, младежът може да комбинира различни стилове и форми, извличайки ползите от всяка мебел. Ако пък не му се занимава, на пазара се предлагат комплексни решения и може да изберете цяла готова стая, като единственото нещо, което ще трябва да направите след това е да я сглобите на място. И понеже все пак говорим за мъжка спалня, няма как да очакваме в нея да присъства саксия или ваза с цветя, но ако синът Ви обича животните, един красиво подреден аквариум е чудесно допълнение, а нежните и успокояващи движения на пъстрите рибки действат много успокояващо и хипнотично. Разбира се обзавеждането на спалнята винаги зависи от нуждите и изискванията на нейния притежател, така че комбинациите са безброй.