Покупката на нов дом е една от най-големите инвестиции, които правим в живота си. Независимо обаче дали търсите дом, който да закупите или си търсите квартира, вярваме, че всеки един от нас би искал да се увери, че това е най-точното и спокойно място за живеене за него.

Ние от КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА Ви препоръчваме да повдигнете няколко необходими въпроса при покупка на нов апартамент пред Вашия брокер, преди да подпишете документите, за да не останете накрая разочаровани.

Покупка на апартамент - какво включва цената

Когато Ви предстои покупка на нов апартамент и се съмнявате в нещо, за да избегнете разочарование, попитайте какво включва цената и поискайте, това уточнение също да бъде вписано в договора за покупко-продажба.

Продължителност на времето на пазара

При продажба и покупка на апартамент, една от основните причини една къща или апартамент, да останат на пазара за дълго време, това е защото е цена е доста висока. Колкото по-дълго остава един имот на пазара, толкова по-трудна става продажбата му след време, защото купувачите смятат, че има нещо нередно.

Има ли предложения / планове за строителство наблизо

Като купувач трябва да Ви бъде предоставена информация за разрешение за разработка или планиране на имоти в близост.

Как стоят нещата с паркирането

Въпреки, че имотът може да бъде рекламиран с паркомясто на улицата, това което трябва да знаете е дали всъщност ще можете да получите това място. Опитайте се да вземете честен отговор от продавача или наемодателя, как стои въпроса с паркирането особено, вечер, когато колите са на максимум. Освен това разберете дали са необходими разрешителни за паркиране и колко струват. Дали има ограничение в паркирането в района и т.н.

На колко години е покривът

Възрастта на покрива не е от никак малко значение. След като разберете на колко години е покривът, ще добиете представа дали ще се наложи да отделите определена сума пари и за него или ще остане на по-заден етап засега.

Имало ли е някога пукната тръба

Този проблем се среща доста често, щетите причинени от вода могат да бъдат доста катастрофални. При наличието на подобен проблем влагата може да се крие зад гипсокартона и облицовката, а едва на по-късен етап да избие мухълът на преден план.

Вярваме, че сме Ви помогнали и сме Ви дали правилна насока. Задавайки тези въпроси, със сигурност в съзнанието Ви ще изскочат и други и ще вземете най-правилното решение.