Казват, че човек усеща и възприема един дом по миризмата, която излъчва. Реално всяко жилище си има своя специфична миризма и именно тя се индикира от посетителите му. Ако посрещате гости, най – вероятно ще се постараете всичко да наоколо да ухае приятно – дали на вкусен сладкиш, на кафе, на ароматна свещ… Но понякога всичко това може да бъде развалено от неприятна миризма в тоалетната.  Миризмите от там често стават източник на смут и създава усещане за неудобство както в домакините, така и в посетителите. За щастие днес избрахме да Ви представим няколко лесни начина за това как да премахнем ефективно неприятната миризма в тоалетната.

Неприятна миризма в тоалетната – какво да правя

Имате неприятна мизизма в тоалетната и се чудите какво да правите? Ако искате да премахнете смущаващата миризма, значение тук играе правилната вентилация. Обикновеният въздушен поток може да помогне за намаляване на миризмите, а ако имате вентилатор, включете го.

Не проветрявайте само след използване на тоалетната / банята. Включете вентилатора или отворете прозореца и след душ. Влажният въздух от горещия душ може да доведе до натрупване на плесен, а резултатът е лошо миришеща баня или тоалетна.

Не забравяйте да почиствате вентилатора на всеки 6 месеца.

Освежител за въздух

Използвайте освежител за въздух. Много хора държат бутилка освежаващ спрей в тоалетната, за да освежат банята след употреба. Ако това е Вашият избор, инвестирайте в продукти, обозначени като „елиминатор на миризмата“, а не обикновени освежители за въздух.

Освежителите за въздух покриват миризмата. Те всъщност не я премахват, а дори може да и доведат до още по – неприятен аромат.

Препарати, елиминиращи миризми се стремят да неутрализират миризмите. Те покриват миризмите по-бързо и по-ефективно.

Домашен освежител за въздух – как да си направя

Ръчно направеният домашен освежител за въздух в по-ефективен от продуктите, закупени от магазина. За целта трябва да смесете три части вода, една част водка или чист алкохол и 10 до 20 капки етерични масла, като лавандулово масло, евкалиптово масло или портокалово масло. Поставете сместа в бутилка със спрей и пръскайте, когато е необходимо.

Безвреден домашен препарат за тоалетна

За да си направите домашен препарат за тоалетна, използвайте сода за хляб, лимонов сок и оцет. Понякога зоната около тоалетната се нуждае от по – дълбоко почистване, а смес от тези три съставки работи доста добре.

Направете паста от равни части лимонов сок и сода за хляб. Най-добре е да използвате пресен лимонов сок. Смесете всички заедно, докато се образува паста и натрийте тоалетната. Така вече имате безвреден домашен препарат за тоалетна. В спрей бутилка сложете малко оцет. След 10 или 15 минути напръскайте с оцета върху пастата и след това изплакнете.

И не на последно място – почиствайте банята редовно. Редовната поддръжка на помещението е най–добрата гаранция, че няма да имате неприятна миризма в тоалетна или банята.