Някои от вас сигурно се чудят защо чак сега повдигаме тази тема, та нали зимата си отива, за кога ще купувам биокамина? Истината е, че Супер Къртачи реши да избере точно този момент да сподели малко повече, тъй като в момента излизайки от сезон, производителите се възползват и пускат уникални топ цени за биокамини на биоетанол. Ето и малко повече информация:

Какво е биокамина?

Биокамина или още позната, като биоетанолова камина или етанолова камина е вид камина, която е създадена от екологична и естетична гледна точка. Биокамината представлява по-чист, безопасен и екологичен начин да се насладите на красивия пламък у дома. За съжаление, обаче те не са предназначени да се използват, като основен източник на топлина. Подходящи са, ако желаетее да отоплите едно помещение с размер 25-35 кв.м., в зависимост разбира се от модела на вашия избор. Биокамината функционира с биоетанол, което спомага за липсата на мирис, дим, следователно изключва наличието и на комин.

Как работи биокамината на биоетанол?

Биокамината функционира на принципа на свещта, изгаряйки гориво на алкохолна основа. Работата с нея е изключително лесна и чиста. Това, което трябва да направите е да изсипете горивото в контейнера на вашата биокамина, след което с помощта на газова запалка се запалва горивото. Само след няколко минути ще се появи прекрасен, естествен и уютен пламък.

Безопасна ли е биокамината

Както вече описахме по-горе, при биокамините се използва биоетанол, който се състои от 96,5% чист алкохол. Това означава, че не е необходим комин, поради липсата на дим, не се образува и пепел. Основния недостатък на биокамината, е че не може да се използва, като основен източник на топлина, но като вторичен е идеален, благодарение, на който бързо може да добави топлина в хладен ден. В сравнение с традиционната камина, биокамината може да бъде монтирана почти навсякъде, а самия процес на инсталиране е изключително елементарен. Тя може да бъде, както статична, така и мобилна, тъй като е изключително лесна за преместване от едно помещение в друго. Единственото, което трябва да направите е да я изчакате около половин час, за да се охлади. Биоетанолът е изцяло съставен от биологични продукти, а изгарянето му води до чисти емисии: топлина, пара и въглероден диоксид, а от своя страна въглеродният диоксид се абсорбира от растенията. След това се обработва чрез фотосинтеза, за да помогне на растението да расте. Този безкраен цикъл на създаване и изгаряне на енергия прави биоетанола въглероден и неутрален източник на гориво.

Биоетанол Цена

Към днешна дата, истински качественият биоетанол е на цена от: за 1л. – 7лв. с ДДС; 5л. – 30лв с ДДС; 10л. – 50лв. с ДДС.