Когато Вашата малка принцеса порасне, тя несъмнено ще има нужда от своя собствена детска стая. При това обзаведена специално за нея, така че да отговаря на нейните нужди и да е издържана в подходящ за малко момиченце стил. Колкото и да не Ви се иска, времето лети и сладкото бебче се превръща в малко момиченце, заедно с придружаващите този процес особености. А любовта към розовия цвят и принцесите от Леденото кралство са само малка част от тях. Затова днес решихме да Ви представим няколко съвета обзавеждане на детска стая за момиче.

Избор на цвят за стените на детска стая

На първо място добре е стаята да бъде разпределена на отделни зони. Дори и пространството да е ограничено, това ще го направи по-удобно за използване. Изберете любимия цвят на малката принцеса за боя за стените или тапети за стените, като можете да боядисате всяка една в различен нюанс или в контрастни цветове, което ще създаде повече весело настроение и чувство за простор.

Избор на подова настилка за детска стая

За подова настилка за детска стая най-добре използвайте ламинат в подходяща разцветка, но ако малката принцеса има претенции, можете да постелите и мек, пухкав килим с образи от любимите ѝ анимационни сериали.

Мебели за детска стая

Мебелите за детска стая също трябва да са издържани в избраната разцветка или ако няма подходящи такива, поне добавете апликации, които можете да направите собственоръчно. Добре е също така и да изберете многофункционални детски мебели, които имат няколко предназначения едновременно. Примерно сгъваемо легло, което се прибира към стената, за да освободи повече пространство за игра или има отдолу отделение за прибиране на вещи. Маса или бюро, които могат да се използват за игра, но и за учене в последствие. В добавка – може да украсите интериора в стаята с елегантен аквариум с пъстри рибки или да подредите някои от любимите кукли на малката на подходящо място. Добре е да има нощно шкафче и лампа с приглушена светлина, защото децата понякога се боят от тъмнината. Можете да монтирате и лампа, която прожектира на тавана съзвездия или животинки, които ще правят компания на дъщеря Ви преди да заспи.

Стените можете да украсите с плакати от любимите ѝ филми или ако имате художествени умения – да изрисувате собственоръчно. Един плетен кош за играчки би бил прекрасно допълнение в ъгъла на стаята, а в него малката принцеса ще събира всичките си съкровища. За финал – изберете атрактивни детски чаршафи с принт и меки декоративни възглавници във весели цветове, които да разпръснете върху леглото. Ако малката Ви принцеса има собствено виждане по въпроса за подреждане на стаята, най-добре я послушайте, защото само така ще бъдете напълно сигурни, че тя ще хареса финалния резултат.