Когато говорим за обзавеждане на дома по фън шуй, надали в съзнанието Ви изниква детската стая. Но тя е не по-маловажна част от жилището и е място, където трябва да създадете уютно пространство, което насърчава съня, щастието и хармонията. Например, знаете ли, че наличието на снимка на семейството в стаята дава успокояваща енергия? Или че срамежливите е добре да имат голямо огледало? Като древна китайска система, фън шуй се основава на принципа за организиране на средата така, че да осигури благоприятен поток от енергия, наричан още Чи. От това как да подредите мебелите до правилните цветове, ето няколко лесни съвети при обзавеждане на детска стая по фън шуй.

Разположение на леглото според фън шуй

Разположенито на леглото според фън шуй е много важно и има основно значение за потока на енергия. Най-добре е леглото да бъде разположено така, че да виждате вратата с таблото към далечната стена. Не трябва детето да е директно пред вратата. Вместо това, диагоналът е най-идеалното място в стаята.

Тази командваща позиция помага при проблеми със съня, защото детето може да види кой влиза и да не бъдет поставено в положение, в което може да бъде изненадано.

Двуетажните легла не са много добри, защото детето ще спи твърде близо до тавана и енергията му ще бъде компресирана. Ако нямате достатъчно място или децата Ви наистина искат двуетажни легла, може да се направи компромис, но се уверете, че децата Ви се наспиват добре.

Изберете дърво пред метал за леглото и се уверете, че е стабилно и здраво.

Цвят за спалня според фън шуй

Перфектната спалня на един младеж трябва да има правилния баланс на енергията Ин и Ян, което означава, че тя не трябва да бъде твърде тъмна или прекалено ярка и да е в хармония с личния вкус и личността му. Като избор за цвят за спалнята За стените избягвайте ярки цветове, като неонови ярки тапети, защото това може да напрегне детето, да повлияе на нервната му система и да наруши съня му.

Изберете пастелни сини, зелени или жълти цветове, за да създаде успокояваща атмосфера.

Фън шуй огледало

Ако детето Ви има ниско самочувствие, сложете голямо огледало, съветват консултанти по фън шуй. Освен това е добре да напълните стаята с образи, които наистина ги насърчават и успокояват – това може да специален момент с любимите хора или негово произведение.

Чистота и ред

Насърчавайте децата да прибират играчките си в края на деня, защото разхвърляната стая няма да помогне за спокойния сън на нощта. Просто решение е да се уверите, че всичко има място. Използвайте много затворени кутии или кошници.

Произведения на изкуството според фън шуй

Накарайте детето си да участва в избора на изкуство, което да бъде в стаята му, да отразява неговите интереси, независимо дали е спорт или друго хоби, както и собствените им произведения на изкуството. Ако детето Ви обаче спи трудно, избягвайте произведения на изкуството с бързо движещи се изображения, като вълни или коли.