Може би, когато говорим за легло си представяте тежката мебел от детството си, под която сте се крили в игрите или сте кътали кутията си със „съкровища“. Тези сладки спомени никога няма да ни напуснат, но за съжаление съвременните градски апартаменти разполагат с доста ограничено пространство и това наложи промяна и в стила на обзавеждането им. Много от сегашните мебели имат повече от една функция и обикновено са ориентирани към пестене на място и повече практичност. Такива са и падащите легла, които са най-подходящи за детски и младежки стаи, но всъщност намират приложение във всяко едно помещение. Представяме Ви удобство и функционалност на падащите легла.

Падащи легла за малки пространства

Падащите легла са изключително подходящи за малки пространства. А когато говорим за детска или младежка стая – падащото легло означава едновременно удобство и функционалност, защото лесно се прибира и освобождава място за игри, или други занимания, а вечер отново заема своето място, за да осигури на Вашите наследници спокоен сън. Падащи легла обаче, могат да се използват и в хола, когато помещението е едно и вечер се превръща в спалня, а през деня служи за всекидневна или гостна. Тук отново на фокус е спестяването на място, като когато е сгънато, падащото легло може да е и удобен шкаф, или декоративна стена. Красивият и модерен дизайн на съвременните падащи легла ви гарантира, че гостите Ви никога няма да разберат, че шкафът на отсрещната стена вечер се превръща в удобно, меко легло.

Падащи легла - предимства

Всъщност, когато имате повече мебели, а по-малко жилище, трябва да мислите нестандартно и да планирате стратегически. Именно тук е и предимството на падащите легла. В исторически план първият дизайнер на падащо легло се казва Уилям Лоранс Мърфи и затова дизайнът им е известен като „Мърфи“. Като интериорно решение, падащите легла са приложими във всеки стил и цвят, което ги прави ефектна част от модерното обзавеждане. В зависимост от помещението, в което искате да монтирате падащо легло, то може да бъде вертикално, или хоризонтално, а ефектът може да бъде подсилен от плъзгаща врата. Леката им конструкция ги прави удобни както за спалнята, детската, или хола, така и за кухнята и дори кабинета. Ако имате нужда и достатъчно място, можете да използвате дори две падащи легла, разположени под ъгъл, а след сгъването им ще имате отново достатъчно място за ежедневните си дейности.

Дори и апартаментът Ви да не е чак толкова малък, отново можете да заложите на използването на падащи легла, за да използвате пространството още по-рационално и да си осигурите още едно предназначение на съответната стая – например стилен кабинет, който лесно при нужда се превръща в стая за гости.