Рано или късно на всеки се случва да се заеме с основен ремонт на апартамент или къща и тогава се явяват доста въпроси и ситуации, за които е добре да сте помислили предварително. Именно затова в следващите редове ще научите какво съпътства основния ремонт и на какво трябва да обърнете внимание и да съобразите с останалите дейности. 

Основен ремонт: първа стъпка – къртене и събаряне

Къртенето и събарянето изискват много сериозни познания относно различните видове конструкции и вида на бетона, тухлите, стоманени и стоманобетонови конструкции. Само сериозна фирма кърти чисти извозва с опит може безопасно да демонтира и разглоби всички детайли в едно помещение или на цяла сграда, преди напълно тя напълно да бъде разрушена. Събарянето на цели сгради, така и отделни части от тях, модули или къртене на стени и плочи, може да трябва да се случи без да се поврежда цялостната конструкция. Къртенето е много отговорна задача, но събарянето на цели сгради е нещо настина сериозно като цялостна организация и технология и са нужни солиден опит, умения и знания, за да се извърши успешно.

Основен ремонт: втора стъпка – чистене и извозване

отпадъчни строителни материали

След като вече сте променили разпределението във вашия апартамент или къща чрез къртене и събаряне, то неизбежно идва следващия важен момент – чистене и извозване на строителните отпадъци. Доверявайте се само на сериозни фирми с дългогодишен опит в ремонтите, къртенето и събарянето на сгради от всякакъв вид конструкции и в различни размери и последващото им чистене и извозване. Те ще имат на разположение всичката необходима техника за извозване, което ще гарантира бързо и успешно кърти чисти извозва дори и на цели сгради, къщи и вили, както и всякакви производствени помещения и изоставени постройки. Гаранция за напълно безопасно, бързо и качествено къртене и събаряне на сгради, къщи и постройки ще имате единствено от комплексна фирма, която предлага също така и чистене на строителните отпадъци вследствие на къртене или събаряне на сгради и тяхното извозване на регламентирано сметище. Не бива да си мислите, че можете просто да изнесете стотици чували със строителни отпадъци или стари вещи до контейнерите за боклук и никой да не разбере. В случай, че някой ви види, което е неизбежно, ще се обади в общината и ще дойдат на проверка като глобите са наистина солидни за подобен род безотговорно поведение.

Важен етап – извозване на строителни отпадъци

строителни отпадъци

Строителните отпадъци са неизбежни при всеки един освежителен или основен ремонт като обемите им варират, но обикновено са завидно количество като за поне 1-2 контейнера. Това са основно ненужните материали от къртенето на обекта и изнасянето на ненужни вещи. 

Независимо как са генерирани строителните отпадъци, някои материали от тях биха могли да се използват отново от преработващи компании или да се рециклират в дадена фабрика за това. Така че изхвърлянето не е задължително и не е единствения вариант. Трябва да сте потърсили предварително на кого биха били полезни, за да не отидат на регламентираните депа от общината. Това е една сигурна възможност, разбира се, за извозването на строителни отпадъци, ако няма други варианти.