Всеки, който е подменил старатата дограма у дома с нова знае, че това е работа, която е по-добре да повери в ръцете на професионалисти. Като всяка една ремонтна дейност, така и подмяната на дограма си има своите особени моменти и специфики. Има няколко основни фази при подмяната на старата дограма с нова.

Преди да се вземат мерките за новата дограма е нужно да се изкъртят старите прозорци и рамки, както и касата около тях. При свалянето им може да се разшири допълнително отвора за прозореца за улеснение на новия монтаж на дограма. След изкъртването и свалянето на основната конструкция на стара дограма остават множество строителни отпадъци, които трябва да се премахнат. За целия този процес Ви съветваме да намете професионална фирма за къртачни услуги. Ние от кърти-чисти-извозва.com имаме опит в услугата къртене на дограма, като в цената за услугата сме включили изчистване и извозване на строителния отпадък.

След вземането на мерки процесът на подмяна на старата дограма продължава с пробиване на отвори, поставяне на арматура за комарници и други. За монтажа на новата дограма се използва професионална пяна, чиито излишни образувания се премахват след 24 часа, за да стегнат. За премахването им се използва най-обикновена шпатула. След монтажа на новата дограма е добре прозорецът да е отворен за едно денонощие. Добре е да знаете, че лепенките върху дограмата трябва да се отстранят до 3 месеца след поставянето и. За премахване на лепенки от дограма можете да използвате макетното ножче и пръскало с хладка вода. Участъкът с лепенки се напръска обилно с вода, изчаква се да минат 5-10 минути и с макетното ножче се очертава дограмата, но без голям натиск, за да не се нарани повърхността. След като сте готови с пинсета можете леко да започнете да издърпвате лепенката по дограмата, но не бързайте, защото може да се скъса.