Настоящата статия е свързана с процеса по боядисване, както и с довършителни ремонтни дейности. В случай, че сте на финала с основен ремонт, то най-вероятно вече сте приключили с процеса по къртене и чистене и е дошло е време да боядисате жилището или офиса си. Значи е време да вземете и решение каква точно боя да изпозвате, както и на кои цветове да се спрете.
Отмина времето, през което бялото бе масово използван цвят. Днес смело можем да заявим , че съвременните домакинства избягват белия цвят и в това си има причини. Една от тези причини е разнообразието, което се предлага днес. Например детската вместо в бял цвят може да се боядиса в синьо ако семейството очаква момченце, като синьото подхожда далеч по-добре от бялото. Същото се отнася и ако стаята е за момиче. Вместо бяло, може да се избере розов, светлокафяв, както и друг топъл цвят. Относно кухнята, в тенденциите при цветовете през последните години водещи са кафяво, бледорозово, сиво. Като цяло цвета на стаята зависи много и от цвета на мебелите, които сте планували. Именно и затова е добре да се доверите на проектантска фирма, която да Ви изработи дизайна, както и да съчетае цветовете на мебелите с удачен цвят на стените.
Чрез цветовете можете да направите Вашия дом модерен, пъстър, свеж, да го декорирате с картини, огледала по начин, който да Ви радва, да Ви носи наслада и лесно да Ви предразполага към качествена почивка и щастливи семейни дни.
Силата на интериорните аксесоари също е голяма и няма как да не я включите. Например, не знаем дали си давате сметка, че цветовете на стените можете да определите и от наличните интериорни аксесоари. По-точен пример – килимите, които сте закупили, но още не сте разположили във всекидневната. Добре е да се помисли как биха стояли с дадения цвят, за да получите максимален ефект и прекрасна визия. Щорите, пердетата, завивките като цяло също придават финални, завършени щрихи на Вашият дом, затова и в тази част обърнете специално внимание. Е, сами се досещате, че по-лесно да подмените спалното бельо, визията и дизайна на покривните завивки, отколкото да пребоядисате самата спалня, но именно поради тази причина избирайте цветове на стените, които биха съвпадали с любимите Ви, които да употребите при спалното бельо.
Що се касае до самото боядисване, ако нямате опит с подобна дейност, по-добре се доверете на специалисти. Освен, че ще спестите време, ще спестите нерви, неприятни моменти, както и ще се постигне по-добър ефект. Ако нямате финансова възможност за наемане на бояджия, то можете да помолите съсед, който да се притече на помощ. Естествено, ако друг път сте боядисвали, вярваме, че ще се справите и сега. Необходими са Ви четки, качествена боя, като внимателно сте подбрали цвета, както и марката – препоръчваме да не ползвате най-евтините варианти, тъй като добре знаете, че евтиното излиза скъпо, както и да нананесете поне два слоя. Първият – основен, да попие, а вторият – финален. Снабдете се с качествени четки и мечета, тъй като чрез валяците ще можете да обхванете по-голяма площ, за по-кратко време, а малките части, ъглите, и ръбчетата – обработете с по-малка четка. При съчетание на два цвята, например – долната част искате да е един цвят, а горната друг, то ползвайте лента, която да ги разграничи. По този начин ще получите прав ъгъл.
Ако имате влага в помещението, бъдете внимателни и не предприемайте действия по боядисване, преди да предотвратите нейната появата. В случай, че има теч – също, потърсете съдействие от техници, от хора, които знаят каква е причината на този теч, както и го отстранете. В противен случай е възможно да се появи мухъл, както и визията на помещението да се наруши.
Истината е, че стените, които предстои да бъдат боядисани, не трябва да имат влага и вода. Ако има налина такава, то по-добре преустановете това действие.
Е, получихте основни съвети при предстоящо боядисване, надяваме се, че статията Ви е била интересна.