Когато дойде време за ремонт в кухнята, обикновено мечтата на всяка домакиня е наличието на кухненски остров и в нейната кухня. Ние от Кърти Чисти Извозва Ви предлагаме няколко полезни съвети при избор на кухненски остров, тъй като знаем, че лошото проектиране или лошото планиране може да причини повече проблеми отколкото си мислите.

Къртене на кухня с остров

На първо място трябва да започнете с избор на местоположението и размера на Вашия кухненски остров. В повечето случаи, съдейки от нашата дългогодишна практика, в тези моменти винаги се стига да къртене на кухня, теракот, замазка, прокарване на канали за електроинсталация, водопроводни тръби и други. А разбира се, когато става въпрос за къртене, задължително имате нужда от професионалисти с дългогодишен опит в къртачните услуги.

Кухненски остров размери

Огромният кухненски остров може да бъде красив и удобен, само ако имате място за такъв. Изберете остров, който да пасне на кухненското пространство, с което разполагате и не забравяйте да предвидите достатъчно място за работа. Грандиозен кухненски остров в малка кухня не само би изглеждал нелепо, но и ще направи кухнята неизползваема. По-малките кухни обслужват по-добре кухненски острови с малко отворено пространство под тезгяха. Рафтовете на острова олекотяват визуалната тежест, така че да не надделява над малкото кухненско пространство.

Дизайн на кухненски остров

Дизайна на кухненския остров трябва да съответства на архитектурния стил на Вашия дом. Освен размерите и формата, е важно да помислите и за  материалите, използваните плотове и шкафове и като цяло начина, по който ще изглежда.

Добрият кухненски остров е най-добрия приятел на готвача. Вземете решение за какво ще го използвате, каква ще бъде неговата функционалност. Обичате да печете – вградете в него печка с аспиратор или котлони, или мивка, а може би имате нужда от всичко това. А може би просто ще го използвате, като място за хранене… Вземете това решение още в самото начало, за да си спестите в последствие главоблъсканиците.

Наличието на кухненски остров във Вашата кухня може да бъде едно прекрасно допълнение, което може да улесни живота Ви и да направи така, че кухнята Ви да изглежда по-изискана.