Какво трябва да вземете предвид при започване на ремонт в апартамента? Как да не пропуснете важни дреболии? Предлагаме ви ценни съвети от фирма Кърти, чисти и извозва индивидуални услуги при ремонт на дома и офиса.

Разсъждавайки върху ремонта, съставяме оценка на разходите, планираме глобални и незначителни промени, решаваме какви материали да закупим. Но не винаги вземаме предвид дребните, но важни, които могат да бъдат значителни, докато планираме разходи за ремонт и опитваме да постигнем отличен резултат при интериорната трансформация.

За да избегнете разочарования, ви предлагаме да прочетете съветите на фирма Кърти, чисти и извозва, които ще ви разкрият как да се справите успешно с мисията “ремонт на апартамента”.

Когато избирате банята, не забравяйте за детайлите

Какви лампи и на каква цена? За какво са ви нужни пари? В банята е удобно да поставяте нещата, които използвате всеки ден. И за това ще ви трябват красиви закачалки, държач за тоалетна хартия, удобни и леки рафтове, които няма да заемат много място, превключватели и други важни дреболии.

Красив превключвател на светлината, отопление за кърпите и удобен рафт са в състояние да превърнат дома ви в кралски дворец.

Избор на плочки, подови настилки и материали

Какво да изберете като декорация на помещенията, за да не се налага да отделяте много време, за да поддържате чистота и блясък? Дървените подове с тъмен цвят са красиви, но сякаш привличат праха и космите на животни – на тъмен фон се вижда всичко.

Бялата фугираща смес върху бялата плочка в банята ще изисква активни усилия, за да възстанови първоначалния си цвят.

Отворените рафтове за кухненски съдове са отличен избор, ако сте много организиран човек и сте способни да поддържате фантастичен ред, в противен случай – не. Ако искате плотовете да изглеждат винаги като нови, не избирайте мрамор като материал – той изисква внимателна грижа. Ако се притеснявате за пръстови отпечатъци върху бял или светъл фон на стената, не използвайте матова боя за тези повърхности.

Не се страхувайте да смесвате метали

Страхотна идея – използвайте месинг в кухнята! Страхувате ли се, че тя ще се контрира с хромираните и лъскави повърхности и части от неръждаема стомана? Напразно.

Месинг или мед под формата на мебелен обков, лампи или аксесоари ще изглеждат чудесно в кухнята. Но избягвайте лъскавите лакирани ярки медни тела, те могат да изглеждат евтини и ще са в неприятен контраст с неръждаемото покритие.

Създайте план за осветление във вашия дом

Ако купувате къща или апартамент, където има слабо осветена стая, независимо дали е спалня или мазе, трябва да намерите отличен изход от ситуацията. Осветлението в стаята без прозорци е огромен проблем. Препоръчваме ви да осигурите възможно най-много източници на светлина.

Черното и синьото не винаги са практични

Модерното синьо сега не винаги е подходящо в малки стаи, например в банята. Черното също не е идеалният цвят за това помещение. Представете си, че сутрин, едва събуждайки се, влизате в тъмна баня… как ще се събудите изобщо?

Изберете правилната бяла боя

Ако сте фен на скандинавския стил, ще ви трябва бяла боя, за да актуализирате интериора си. Но не забравяйте, че искрящо бялото не е всичко, от което се нуждаете. Има много нюанси на този цвят и ако изберете грешен, ще развалите целия декор на стаята си.

Много е важно да се вземат предвид много фактори при избора на бяла боя: довършителни материали, количеството естествено и изкуствено осветление, страната на светлината, върху която излизат прозорците, цветът на мебелите и аксесоарите и много други.

Надяваме се, че сме ви били полезни с тези малки хитринки за красив дом. Успешно ремонтиране!