Едно от най-неприятните неща, които може да ни споходи е запушената тоалетна. Подобен вид проблем създава условия за дискомфорт и неудобство. Ние от кърти-чисти-извозва.com имаме няколко полезни според нас идеи, чрез които да се справите със запушения канал, без да е необходимо да звъните на фирма, предлагаща такъв тип услуги.

Вариант 1: Снабдете се с плунжер или тел за отпушване на канали
Това е един от най-лесно приложимите методи, които дават моментални резултати. За целта е необходимо да имате у дома такова пособие, което да отпуши запушените канали. Ако за пръв път се сблъсквате с такъв проблем трябва да знаете, че използването на плунжер изисква в тоалетната да има достатъчно вода. Правете резки
движения, чрез които се предизвиква вакуум. Ако сте жена и нямате достатъчно сила, то повикайте на помощ силната половинка, която със сигурност няма да се затрудни при самото отпушване. Разбира се, ако степента на запушване е прекалено сериозна, то вероятно ще ви се наложи да прибегнете до някоя от следващите ни идеи.
Вариант 2. Вряла вода
Счита се, че врялата вода също успява да помогне в критична ситуация каквато е запушването на каналите в тоалетната.
В случай, че и първия и втория метод не помагат, то насочете вниманието си към професионална фирма, която да реагира адекватно на проблема Ви.

Вариант 3. Отпушване с бутало
Семействата с деца задължително трябва да имат поне едно бутало, тъй като малчуганите обичат да хвърлят в тоалетната чиния какви ли не предмети и да ги наблюдават как „плуват”.
Подобен аксесоар можете да откриете във всяка една железария или магазин, предлагащ строителни материали.

Вариант 4. Потърсете водопроводчик
Ако прецените, че няма да се справите сами с проблема по отпушване на тоалетната, то най-добре се свържете с водопроводчик.
Колкото по-бързо се отстрани проблема, толкова по-малко главоболия ще си имате.
Никое семейство не може да прекара дълго време, без да използва едно от най-важните помещения, а именно тоалетната.

Надяваме се тази статия да ви е била от полза и благодарение на написаното в нея да можете и сами да се справите с някой от проблемите, които спохождат всеки функциониращ дом.