През последните няколко години сглобяемите къщи започнаха да навлизат много бързо и на българския пазар. Сравнително по достъпен начин, можете да придобиете чисто ново жилище и то с чудесен дизайн. В тази статия ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви представим предимства и недостатъци на сглобяемите къщи.

Процес по изграждане на сглобяем дом

Независимо от това дали сте решили да закупите малка къщичка или многоетажна, голяма къща процесът по изграждане в общи линии е един и същ. Първоначално, това с което трябва да започнете е уточняване на бюджета, до каква сума можете да си позволите, колко имате в наличност, колко Ви трябват още, как ще ги набавите и т.н. След, като уточните бюджета идва наред голямото търсене на изпълнител на поръчката. Не забравяйте, че това е най-важното условие, съветваме Ви да потърсите внимателно преди да се втурнете да подписвате договор, с който и да било. В крайна сметка, Вие ще поверите новия си дом в ръцете на тези хора. Потърсете най-добрите специалисти в бранша, които разбира се да отговарят на Вашия бюджет. След като поверите новия си дом в ръцете на избраната от Вас фирма изпълнител, имайте предвид, че целият процес може да отнеме между 7 месеца и 1 година , разбира се в зависимост от вида на конструкцията. Това обаче не включва времето за доставка на определени материали, довършителни задачи и т.н. Необходимото време за изработка е нещо индивидуално, което зависи изцяло от фирмата, въпросния период, който посочихме е малък ориентир, за това какво може да очаквате.

Какви са предимствата на сглобяемите къщи

. Това, което значително различава сглобяемите къщи от стандартното строителство е ниската цена, въпреки, че цената на сглобяемите къщи до голяма степен зависи от размера, материалите и .т.н. Всеизвестен факт е, че малките контейнерни къщи се предлагат на изключително ниски цени. Другият огромен плюс, това е бързото изграждане на сглобяемата къща. Сами знаете колко е труден и сложен процеса по изграждане на дом от основи. При сгобяемите къщи обаче процеса по изработка е в доста по-кратки срокове –  може да отнеме между 7 месеца и 1 година. При конструирането на съвременните сглобяеми къщи се използват по-екологични продукти от традиционните домове. Освен впечатляващ дизайн, те са и идеално съобразени с енергийната ефективност.

Недостатъци при сглобяемите къщи

При изграждане на стандартно строителство, ограниченията са сведени до минимум, докато при конструирането на сглобяеми къщи, непрекъснато трябва да влизате в ограничителни рамки. Друг недостатък това е огромния размер на конструктивните елементи, което прави транспортирането и монтирането трудно. Стойността на имота има ключова роля, в повечето случаи цената е равностойна на цената на цялата постройка.  Земята може да струва дори повече от дома, в допълнения и ограничения за зониране, данъци и комунални услуги. Друг недостатък е това, че някои сглобяеми къщи не се продават, толкова лесно, колкото биха се продали традиционните къщи.

 

Ако сте от хората, на които им предстои покупка или изградане на нов дом, надяваме се, че сме Ви накарали да се замислите с настоящата статия и сме Ви били полезни.