Как Ви звучи идеята за преустройство на хол и спалня в едно помещение? Всъщност всекидневна и спалня в едно помещение е решение, което може да се използва както в малки, така и в просторни апартаменти с цел оптимизиране на жилищното пространство. Същевременно едно подобно решение 2 в 1 е креативно и позволява да развихрите въображението си, комбинирайки активно и пасивно помещение в едно.

Разделяне на помещение на две

Когато говорим за просторен апартамент с достатъчно голям хол, имаме възможност да приложим разделяне на помещение на две, благодарение на което помещенията ще имат приложения, в зависимост от Вашите нужди. Отделянето на нишата може да стане с декоративна стена и плъзгаща се врата, което ще позволи бъдещата ни спалня да се превърне в малко и тихо убежище, а холът да запази своето предназначение. За преграждане можете да използвате различни материали – гипсокартон, стъкло, раздвижени стелажи и дори завеса. Декоративната преграда същевременно ще се превърне в част от интериора на хола и може да изпълнява и ролята на етажерка или да бъде украсена с картини и снимки.

Ако става въпрос за малък апартамент с ограничен брой помещения, комбинирането на две стаи с различно предназначение е почти задължително, особено ако семейството ви е по-голямо. В този случай холът вечер може да се превръща в спалня, с помощна на падащо легло, което през деня изглежда като част от библиотеката, или просто като декоративен панел на стената. Така спалнята в апартамента може да бъде преоборудвана в детска стая, когато малките членове на семейството имат нужда от собствено пространство.

Конмбиниране на две стаи – хол и спалня

Комбиниране на две стаи с различно предназначение може да ви осигури повече функционалност, а ако имате богато въображение дори малкото пространство няма да ви спре. За разлика от старите мебели от детските ни спомени, днешното обзавеждане е олекотено и практично, често може да бъде модулно, или сгъваемо, което дава възможност за различни комбинации и пространствени решения. Комбинирането на хол и спалня в едно е истинско предизвикателство за Вашата креативност, но с повече въображение и подходящо зониране, можете да създадете две пълноценни помещения в едно.

За спалнята е добре да изберете частта откъм прозореца, за да си осигурите красива гледка, но ако това не е възможно, просто украсете стената със снимки или пейзажи. Добре е по-малкото пространство да е декорирано в светли тонове, за да създава визуално чувство за големина. За хол отделете тази част от стаята, която е без прозорец, тъй като спокойно можете да допълните усещането с приглушено осветление над меката мебел, което ще създаде чувство за уют и спокойствие.