Ако имате апартамент с остъклен балкон, но мястото вътре все не ви стига, следващите предложения от нас КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА, определено ще ви харесат. Остъкленият балкон или лоджия предоставя неподозирани възможности и може да се превърне в част от жилището ви, без да инвестирате куп пари.

И така, време е за ремонт, къртене и чистене. Преобразете мястото, където обичайно съхранявате ненужни неща в нещо полезно и стилно. Защото дори и няколко квадратни метра лесно стават домашен офис, кът за четене с библиотека, място за почивка или дори фитнес зала.

Да, ще се наложи голямо чистене и извозване на боклуците, но крайният резултат определено ще си заслужава.

Кафене на терасата? Възможно е!

Ако нямате двор, това е чудесна идея. Пресъздайте на балкона чара на Париж и му вдъхнете от атмосферата на малко кафе. Сложете уютна маса и столове, добавете малък шкаф дори, ако има място. За да спестите място, изберете сгъваеми мебели.

Трапезария

Нямате място в кухнята? Няма проблем – изнесете я на балкона. Тук може да оформите кът за закуска, а защо не и да изнесете голяма маса, около която да се събирате с цялото си семейство. Ако пък има много малко място, използвайте перваза като плот.

Дрешник или място с тоалетка

Ако лоджията е свързана със спалнята, значи имате идеалното място за всяка дама. Тук тя може да подготвя тоалета си, да организира мини гардероб или да направи свой личен дрешник. Кой не би мечтал за това.

Зала за упражнения

Ако сте мечтали за домашен фитнес, това е чудесно място за него. Сложете велоергометър или пътека, закачете гирички и подредете фитнес постелки. Само не забравяйте да изолирате, за да не пречите на съседите.

Домашен офис

Работите от вкъщи, но няма място за вас? Излезте на балкона! В буквалния смисъл това е мястото, което може да бъде идеалния домашен офис. Сложете бюро, рафтове, удобен стол и воал – ремонтът на балкона ще ви даде мечтаното кътче за работа. А като бонус получавате много естествена светлина, тишина и спокойствие – какво друго е необходимо за перфектен домашен офис?

Домашно кин

Голям телевизор, възглавници на пода и изолираният балкон става домашно кино. Не забравяйте да добавите и удобни мебели и щори, които да затъмняват.

Кът за четене

Ако сте любители на четенето, но нямате място за книгите си, тогава защо да не организирате библиотека на балкона? Тук можете също да оформите и зона за четене.

 

 

И ако все пак не ви се занимава с голям ремонт или имате открита тераса, която не искате да остъклявате, ето няколко варианта, в какво да превърнете терасата:

Сложете компактна сгъваема маса, сигурно прикрепена към парапета, и тя превръща балкона ви в работна зона или място за закуска.

Малките ъглови рафтове, прикрепени към парапета на балкона са удобно място за съхранение на вещи на тясната тераса.

Място за почивка – дори най-простият балкон може да се превърне в уютен и красив кът. Достатъчно е да сложите любимите си саксийни цветя, висок дървен стол и да окачите люлка –  пейка. Така той ще се превърне в любимо място за почивка.

Закачете хамак – той не е само за двора, но е чудесно  място за следобедна дрямка и на балкона.

Мини хол – семплият ъглов диван и компактна дървена маса са достатъчни за създаване на комфортна атмосфера на малката тераса.

Бар плот – него може да направите само с обикновена дъска.

Място за следобедна дрямка – удобен матрак и големи възглавници на пода на терасата ще преобразят мястото в кът за следобедна дрямка. Всичко, което ви остава е да се отпуснете и да почивате на въздух.