След събарянето или демонтирането на стари къщи, постройки или бараки остават тонове строителни отпадъци, които трябва да се изхвърлят на обособените за целта места. Собствениците обикновено се принудени да похарчат сериозна сума за извозването на строителни отпадъци. Екипът на Кърти-Чисти-Извозва.com ще сподели с вас, как можете да си подпомогнете и намалите разходите по тяхното извозване. Представяме ви няколко предложения за повторно използване и рециклиране на строителни отпадъци.

Повторно използване на строителни отпадъци

След демонтажа на старата къща или постройка, покривния материал може да се използва, ако не за изграждането на нов покрив, то поне за стопански постройки и нужди.

Счупените тухли, бетон, камък могат да бъдат перфектен заместител на натрошения камък и чакъл. Те могат да бъдат чудесна основа при изграждане на постройка или къща на село. Също така могат да бъдат употребени за уплътняване на черни пътища и дупки, за подобряване на пешеходка пътека в двора на къщата или около къщата ви. Те могат да се окажат и страхотна дренажна възглавница във вашия гараж или паркомясто.

След демонтажа и събарянето на сградата средно остава между 100-500кг метали, които могат да бъдат изнесени за скрап, благодарение на което можете да си намалите разходите за извозване почти наполовина.

Дъските, гредите и трупите ако са останали в добро, запазено състояние могат да бъдат използвани повторно, като строителен и дървен материал. Ако не, в краен случай може да се използват като дърва за огрев, освен ако не са боядисани. В случай, че са в добро състояние можете да ги използвате за направата на навес, кофраж за основа и др.

Ако не сте от хората, които са готови да поемат подобна инициатива, тип Направи си сам, то можете да се възползвате от нашите професионални и висококачествени услуги почистване и извозване на строителни отпадъци.