Високата влажност в дома намалява вашата енергийна ефективност. Ако някоя определена стая има много влага, то значи, че някъде може да има теч. С тази статия ще ви покажем решения за премахване на влага от апартамента или къщата Ви.

Причина за премахване на влага от стени и помещения

Когато има излишна влага в дома може да се образуват плесен и мухъл. Мухълът расте най-добре във влажни и слабо проветрени помещения. Образуването на плесен и мухъл може да създаде много здравословни проблеми, което е основната причина за премахване на влага от стени и помещения. Хората, които са по чувствителни към мухъл и плесен може да им причини дразнене на очите, гърлото, кожата, запушен нос, може да предизвика хрипове или кашлица. Ако имате слаба имунна система и хронични белодробни заболявания може да получите сериозни инфекции на белите дробове.

Как да премахнем излишната влага по стената

Има много варианти как да премахнем излишната влага по стената. Един от тях е за премахване на влагата в кухнята, като използвате вентилатори, ширмове, които да помогнат за премахването на влагата докато готвите. Друго решение за премахване на влага от банята, например, е като използвате вентилатора след като сте се изкъпали. За да се справите с излишната влага по стената на вашия дом може да си отглеждате растения, които абсорбират влажността. Такива са , например, английски бръшлян , палмова салфетка и бостънска папрат. Един от източниците на влага е и прането. Мокрите дрехи могат да влошат влажността във вашия дом ,ако помещението има лоша вентилация. За да предотвратите влажността, в този случай, може да използвате сушилня или просто да окачите мокрите дрехи навън. Друга причина за създаване на влага са килимите. Те има способността да задържат много влага, затова едно от добрите решения за премахване на влага е да се отървете от вашите килими.

Oбезвлажнителят - решение за премахване на влага по стените

Ако поддържането на влажността ви се е превърнало в проблем или живеете в по-стара, по-малко проветрива сграда, тогава обезвлажнителят е решение за премахване на влага по стените. Обикновено се поставят в мазета, тъй като те са под земята и не получават много топлина или пряка слънчева светлина, или в бани без прозорци или специфични зони в дома, които изискват отстраняване на излишната влага по стените. Обезвлажнителите работят най-добре на затворени врати и прозорци. За да се осигури правилна циркулация, обезвлажнителите трябва да се поставят далеч от стените и мебелите. С изключение на моделите, които имат въздушен отвор отгоре.