Може би идеята за спалня от палети Ви звучи донякъде налудничаво, но всъщност напоследък този тип екстравагантни мебели все повече се налагат в съвременния интериорен дизайн.

Като цяло нетрадиционните идеи за дома стават все по-популярни, а мебелите изработени от палети, са само една от тях. Основната причина това да е така е, че изглеждат красиво и са нетрадиционни. Те са и доста по-евтини от повечето предложения на пазара и дизайнът им може да бъде наистина разнообразен. Затова и днес ще Ви разкажем за няколко спални от палети, които можете да си направите сами, ако имате поне малко умения и известна доза търпение.

Как да си направим спалня от палети

За по-малко помещение е добре да направите компактно легло с чекмеджета отдолу, където лесно ще прибирате завивките и дори дрехи, които няма да използвате през сезона. За направата му ще са Ви нужни няколко палета, чиито дъски да разковете внимателно, да загладите и лакирате. След това оформете от тях рамката, чекмеджетата и задната плоскост, която се намира над главата, монтирайте с винтове и планки, поставете подматрачната рамка и самия матрак. Това практично и компактно легло ще Ви спести много място, а и вложените средства за направата му ще са доста по-малко, отколкото ако се налага да закупите готово от магазина.

Голяма спалня от палет за голямо помещение

Ако разполагате с по-голямо помещение и не искате толкова много да си личи, че новата Ви спалня е направена от дървени палети, можете да изберете по-обемен дизайн, при който рамката ще е закрита от завивките, а отдолу няма да има чекмеджета или и те няма да се виждат. Като акцент може да монтирате загладен и лакиран палет до леглото, като своеобразна ниска масичка, на която да поставите нощна лампа или ваза с цветя.

Екстравагантна спалня от палети

Много добра добра и нестандартна идея е цялото легло да е монтирано върху платформа, също изработена от лакирани или боядисани палети. Така Вашата екстравагантна спалня от палети се превръща в своеобразен акцент, а цветът на платформата може да се съчетае с останалите мебели в нея.

Детско легло от палети

Още една чудесна и бюджетна идея е да направите детско легло от палети. То може да е на два етажа или единично, в зависимост от нуждите. С повече въображение може да оформите интересни стъпала към горното легло или повдигната рамка, ако детето е малко и има опасност да падне от креватчето си през нощта.

На практика възможностите са толкова, колкото далеч се простира въображението, а предимството на дървените палети е, че са достъпен и евтин материал, с помощта на който можете да осъществите идеите си.