За да постигнете вашия мечтан двор, не е нужно да разбивате банка! Ако направите план, можете да създадете двор, който е съобразен с всяко ваше желание, без да харчите безумна сума пари. За най-добрите съвети за оформяне на двор прочетете нататък.

Създайте план за оформяне на двор на къща

Преди да започнете всеки проект за двор, горещо препоръчваме да създадете план за оформяне на двор на къща. Този план трябва да обхваща всички ваши желания и нужди, като предвидите и всички възможни неочаквани разходи и удължен график. Планът ви трябва да включва избраният от вас бюджет, желаното оформление на двора Ви и предпочитаните от вас функции на двора, които искате да включите.

Озеленяване на двор с малко средства

С малко познания може да се справите сами с озеленяване на двор с малко средства, без да е необходимо да викате професионалист. Като начало може да намалите тревните площи, за да спестите разходи за тор, борба с плевелите и други продукти за грижа за тревата. За да запълните пространството може да засадите растения, които не изискват много грижи и да намерите голямо количество камъни, тухли и други материали, които да използвате за декорация. Ако все пак искате цветя ви съветваме да си засадите хортензии, тъй като не изискват много грижи, а придават цвят в двора. За озеленяване на двор вариант са също и пълзящите растения и цветя. Те могат да придадат характер и красота, но само след като те са пораснали. За да гарантирате, че тази великолепна флора ще израстне ефективно, трябва да я прикрепите към нещо, за да се навие.

Аранжиране на двора чрез вода, огън, дърво и камък

В нашата статия ще ви покажем различни решения, какво може да се направи интересно и практично във вашия двор. За аранжиране на двора може да използвате елементите вода, огън, дърво и камък. За да създадете повече стил във вашия двор може да ги съчетаете или да ги използвате по отделно. Може да направите чешма, фонтан, езерце, използвайки водата. А за да използвате огъня може да направите барбекю или огнище. Чрез дървото може да направите място за седене, като например красива беседка, която да събира приятелите и семейството или пейка-ракла, в която да прибирате играчките на децата Ви.

Терасиране на двор чрез габиони

Габионите са обемни телени мрежи, пълни с камъни и чакъл. Те са били използвани като задържащи укрепления по бреговете на реките, които са склонни към ерозия. В днешно време подобни структури от този вид все по-често могат да бъдат открити в градините и дворовете като градински огради, могат да се използват за терасиране на двор.

Как да оформим двора

Има много идеи как да оформим двора. Приемайки нашите съвети, можете да украсите двора, да го направите интересен, практичен, функционален за себе си, децата и близките Ви.