Ако искате да се насладите на дома си след приключването на ремонта, то вижте нашите съвети за пролетно почистване след ремонт.
Всеки иска да се наслади на прекрасното обновяване на своя дом, но за съжаление това не би било възможно, ако не се погрижим за почистването след строителните дейности. Почти всички проекти за обновяване са придружени от образуването на прахови частици, които правят домът да изглежда мръсен, все едно не сте правили ремонт. Прегледайте нашия списък как да се справите с праха и остатъците след ремонт.

Как да почистим килими и меки мебели след ремонт

Независимо от всичките ви усилия да защитите килимите и меките мебели, прахът и мръсотията се впива в тях. Ако оставите праха да се утаи след ремонта може да причини щети и да разхлаби тъканта, което води до износване на материала. Първото нещо, което ни трябва, за да почистим килими и меки мебели след ремонт е прахосмукачката и старателно да се минат поне два пъти. Сменяйте приставките, за да сте сигурни че няма да пропуснете труднодостъпните места.

Прахът и мръсотията по стените след ремонт

Премахнете прахът и мръсотията по стените след ремонт, защото дори те се нуждаят от почиствате. Може да използвате влажна кърпа от микрофибър, в зависимост от вида боя, която сте използвали.

Почистване на твърдите повърхности след ремонт на апартамента

Започнете с почистване на твърдите повърхности след ремонт на апартамента. Започнете от върха и тръгнете надолу. Минете през всички плотове, рафтове, рамки, врати, всякакви плоскости и повърхности, за да се отървете от праха. Трябва да не забравяме всички прозорци, дограмата, може да минете с прахосмукачката дори банята и тоалетната. Завършете с внимателно полиране на всичко.

Почистването на въздуха след ремонт на дома

Много е важно почистването на въздуха след ремонт на дома. Проветрете старателно всяка стая. Праховите частици, останали след ремонта, са малки и фини и вдишването им може да е много опасно, защото може да предизвика алергии.

След като сте привършили с вашето пролетно почистване след ремонта за приятен щрих можете да си запалите ароматизирана свещ и да се насладите на резултата.