Ако и Вие сте от хората, които имат проблем с подредбата на гаража и всеки ден, когато се прибирате от работа е истинска мъка, да успеете да паркирате колата си в претрупания гараж, тази статия е точно за Вас. Ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви дадем няколко съвета, за това как да почистим гаража си за един уикенд.

Претрупването на гаража има тенденция да расте и да се разширява, докато не изпълни цялото пространство в гаража. Струпването непрекъснато се размножава, затова първата стъпка, която трябва да предприемете е в това да извадите всички предмети от него. Правилното и качествено почистване включва и почистването на тавана, стените и пода, а това няма как да се случи, ако струпате вещите си в някой ъгъл. Започнете да сортирате в отделни купчинки всички предмети, тези които ще запазите, тези които ще изхвърлите и купчинка с предмети, които можете евентуално да продадете. В зависимост от това колко дълго е бил пренебрегнат гаражът, задачата по почистване може да бъде много тегаво занимание. Имайте предвид, че можете да олесните работата си, като наемете фирма за почистване на ненужни вещи.

Стартирайте почистването от горе надолу. За тавана използвайте метла, за да почистите всякакви паяжини. След което проверете осветителните тела, вратите и прозорците за дефекти. Започнете да пристъпвате надолу към стените и пода. След като сте почистили от горе до долу целия гараж, е време да пристъпите към нареждане на вещите обратно в него. Сега е подходящ момент да инсталирате стелажи за организиране на предмети. Те са изключително подходящи и за освобождаване на етажно пространство. Можете да монтирате куки по стените или тавана и да окачите велосипедите, къмпинг съоръженията и което сметнете за добре. Купете контейнери за съхранение, за да увеличите максимално свободното пространство. Ще се изумите колко много повече вещи може да побере Вашият гараж. Препоръчваме Ви да подредите вещите си по сезони и предназначение, за да намирате лесно и бързо това, което ви трябва и да не стигате отново до безпорядъка, от който се отървахте.

Най-важното след като свършите тази неприятна задача, е да се постараете за напред да поддържате чисто. Така ще разберете колко ценно е това пространство.