Проблемът с откриването на свободно паркомясто в големите и малките градове, все повече се разраства. Повечето семейства вече разполагат с минимум по една кола, да не говорим, че по-заможните разполагат с поне два автомобила. Алеите пред домовете ни са претрупани с коли, затова ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви дадем насоки, за това как да разрешите този проблем, а именно като си направим паркомясто в двора на къщата.

Първата стъпка, с която трябва да стартирате се състои в това да почистите боклуците старателно от избраната зона, върху която в последствие ще осигурите полагане на асфалт. Отстранете абсолютно всички предмети, почистете храстите и клоните, по този начин можете да освободите допълнително свободно място.

Следващата стъпка, през която трябва да преминете е подробното запознаване със законовата уредба, важаща за територията на Вашия имот. Необходимо е да се снабдите с всички задължителни документи и сертификати, ако са необходими, за да си спестите главоболията след свършен факт. След, което спокойно можете да преминете към избор и закупуване на материала, който ще ви бъде необходим, а именно натрушен камък или чакъл, пясък и битум.

Съветваме Ви внимателно да подберете фирмата, от която ще закупите материалите за асфалтирането, тъй като на пазара се предлага голямо количество некачествен материал. Освен асфалт, можете да използвате и други материали като бетон, павета, чакъл, но ако държите на качеството и издръжливостта – нашия съвет е да изберете асфалтова настилка, тъй като тя ще издържи с десетилетия.

След като сте почистили зоната и сте закупили качествен материал за асфалтиране е време да пристъпите напред. Необходимо е разкопаване на зоната, тъй като корените и насекомите в повечето случаи довеждат от отслабване на почвата, което би довело до понататъшно потъване на почвата и на асфалтовата настилка.

След като сте минали през посочените стъпки по-горе, е време да положите първия пласт от асфалтовата настилка. Започнете с полагане на груб, едър чакъл, който да бъде стабилната основа на Вашия паркинг. След, което се поставя асфалтовата настилка, състояща се от пясък и битум и се минава с валяк.

Не подценявайте тази задача, стъпките, които Ви посочихме по-горе са само за ориентир. Съветваме Ви преди да стартирате този процес, да потърсите фирма за асфалтиране, с която да се консултирате.