Научаването как да сместите пари от домакинските сметки е интелигентно решение. За щастие има много прости съвети, за това как да сместим пари в домакинството. Ние от Кърти Чисти Извозва Ви предлагаме да върнете малко пари в джобовете си, като промените няколко прости неща в ежедневието си

Инструменти, захранвани с батерии

Ако сте от хората, които прекарвате по няколко часа седмично, извършващи самостоятелни проеки вкъщи, Ви препоръчваме да замените ел. инструментите с инструменти на батерии. Акумулаторните батерии несъмнено са много по-евтин вариант, а и ще си спестите досадното разпъване и събиране на кабели.

Хладилник

Наблюдавайте хладилника си. Препоръчваме Ви да го настроите между 1-3 градуса C. Това ще поддържа храната достатъчно студена, за да не се развали, а и няма да й позволи да замръзне. При правилна настройка на хладилка, драстично ще се намали енергията, която изразходва.

Намалете уредите

Вместо да се ограничавате с използването на домакинските уреди, можете да спестите енергия, като спрете да използвате някои от тях. Продайте съдомиялната и започнете да миете домакински съдове на ръце, забравете и за сушилнята – можете просто да изкарате прането на терасата да съхне. В началото може да е трудно, свикнали с тези удобства, но с времето ще свикнете и няма да ви прави впечатление. Това, което ще Ви прави впечатление е по-малката сметка за ток в края на месеца.

Телевизия

Знаете ли, че седенето пред телевизора може да повиши сметката ви за ток. Ако разполагате с лаптоп, опитайте се да заместите телевизора с лаптоп. Използвайте телевизора с голям екран, само когато сте повече хора или цялото семейство.

Крушки

Купете енергоспестяващи крушки. Подмяната на крушки в целия дом първоначално може да струва много, но в крайна сметка си заслужава благодарение на по-дългия им живот и по-ниската консумация на енергия.

Прекарвайте време заедно

Ако светлините и отоплението се концетрира само в едната стая, това несъмнено ще доведе до използването на по-малко енергия. Освен, че ще понижи сметката Ви за ток, а и ще Ви сближи със семейството.

С тези елементарни съвети освен, че ще спестите някой лев в края на месеца, а и ще се погрижете за благополучието на околната среда. Когато консумирате по-малко енергия, Вие намалявате количеството токсични пари, отделяни от електроцентралите, съхранявате природните ресурси на Земята и предпазвате екосистемите от унищожение. Като предприемете стъпки за намаляване на приема на енергия, ще допринесете за по-здравословен и щастлив свят.