Дошло е време за есенно почистване на двора или градината, но Ви липсва свободно време и енергия. Влагането на малко усилия през есента ще Ви донесе голяма полза през пролетта. Ние от КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА Ви предлагаме, няколко идеи от къде да започнете с тази неприятна задача.

Подготовка на дървесината и градинската мебел за зимата. Силният вятър и минусовите температури през зимата определят качеството на дървесината през цялата година.  Ако искате оградите, мебелите и градинските постройки да преживеят суровия климат през зимата е необходимо до положите защитно покритие, което ще придаде необходимата устойчивост.

Изпратете тревата в двора си за зимата с хранителни вещества, от които се нуждае, за да прежиее студените месеци, особено след горещо и сухо лято. Момента е изключително подходяш за пресаждане. Препоръчваме Ви да отрежете тревата по-късо, след което разхвърлете семето по цялата тревна площ.

Подрязване на живия плет, храсти и клони на дървета. Изрежете всички мъртви клони и отрежете обраслите дървета и храсти.

През есента е време да предпазите нежните растения от първите силни студове. Някои растения не могат да се справят с ниските температури през зимата и по-скоро трябва да презимуват в къщата, докато други растения са доста издръжливи на студени температури.

Почистете каменистите пътеки. Те няма да бъдат пощадени от окапалите листа. Ако те останат между камъчетата, това ще доведе до образуването на хумус, което е идеално място за размножаване на плевели. Почистванването се прави най-добре в сухо време с издухване на листата.

Почистете улуците. Уверете се, че Вашите улуци са чисти от падащи листа, особено преди да падне сняг. В противен случай може да имате големи проблеми.

Почистете инструментите си. Късната есен е най-доброто време за почистване на Вашите инструменти. Ако имате косачка, източете газта. Източете водата от маркуча. Почистете пясъка и маслата от градинските Ви инструменти.

 

След като сте финализирали всички тези задачи е дошло време за финалната част, а именно почистването и изхрърлянето на натрупалите се отпадъци и ненужни вещи. Ние от КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА можем да олесним Вашата работа, като почистими извозим вашият боклук до регламентирано сметище.

Сега вече имате чудесно изчистен двор, на който можете спокойно да се любувате с чаша чай в ръка през студените зимни дни.