Монтажът на тоалетна чиния може да се окаже трудна задача. Както знаем обаче, българинът е специалист във всяка област и не обича да се доверява на майстори. От една страна този подход може да Ви спести наистина доста средства, но от друга страна може да се сблъскате с някои трудности. Затова и събрахме най-важните съвети, които трябва да спазвате при монтаж на тоалетна чиния в кратко ръководство.

Професионални съвети за монтаж на тоалетна чиния

Смяна на канализационни тръби

На първо място, ако смятате да направите смяна на канализационни тръби във Вашата тоалетна, най-добре е да го направите в момента, в който ще сменяте и тоалетната чиния. Това е така, защото веднъж поставена, чинията не трябва да се премества и има реална опасност да се повреди при подобна интервенция.

Mонтаж на тоалетна чиния

Преди да пристъпите към същинския монтаж тоалетна чиния там, където ще бъде постоянно е добре първо да я поставите пробно, все едно сте я монтирали. Вместо да я мъкнете нагоре – надолу за всяка проба обаче, можете просто  да очертаете основата й с подръчен молив или флумастер, за да си отбележите точното място, на което да я поставите. Това очертание ще ви посочи мястото, на което трябва да поставите чинията в последствие и може да е добра практика и в други подобни ситуации, като например монтаж на мивка, вана, или друг аксесоар във вашата баня.

Лепене на тоалетна чиния

Закрепете добре тоалетната чиния. Макар, че тоалетната чиния стандартно се предлага в комплект с всички необходими гайки, болтове и пластини, бихме Ви препоръчали здраво лепене на тоалетната чиния, докато не я усети изключително стабилно към пода. Така ще можете да ѝ придадете необходимата стабилност и същевременно ще се отървете от усещането, че скърца или хлопа, когато я използвате в бъдеще. Именно по тази причина предварително трябва да очертаете мястото, където ще бъде направен монтажа на тоалетната чиния. Така, когато дойде ред на лепенето на тоалетна, ще можете да поставите лепилото от вътрешната страна на линията, за да не се разтече грозно от външната страна на долния ръб.

Лепене на тръба на тоалетна чиния

Необходимо е да се погрижете и за здравото лепене на тръбата на тоалетната чиния. Последно, но не и по важност е условието тръбата да бъде залепена към новопоставената тоалетна чиния плътно със специално лепило. Това разбира се се справи с цел мръсната тръба да не се размести инцидентно и тоалетната Ви да бъде наводнена с отходни води. Ако не можете да се ориентирате кое лепило точно трябва да се използва, добре е да се консултирате с продавачите в магазина, от който купувате самата тоалетна чиния. На пазара има богата гама подходящи материали, а обучените консултанти ще Ви предложат точния, в зависимост от Вашите изисквания и нужди