Мислили ли сте за това, че колкото и да е комфортен нашия дом, каквито и красиви мебели и декорация да има в него, нищо от това не може да се сравни с една неразделна част от жилището, а именно банята.
Банята е мястото, където ние несъзнателно прекарваме много време в грижа за себе си рано сутрин или измиваме умората и цялата тежест на дългия работен ден вечер. Отдавна отминаха дните, когато всички бани бяха стандартни, като под шаблон, а дизайнът на банята сега далеч не се различава от този на хола или в кухнята, защото красивият дизайн е ключът към нашата приятна почивка и комфорт.
Днес ние от кърти-чисти-извозва.com ще ви предложим няколко идеи за модерен дизайн за баня в различни стилове, показващи тенденциите за 2019/2020 година. Разбира се, нужен ви е експерт, който лесно се справя със зонирането на пространството, а изборът на плочки и аксесоари, ще следва тенденциите на съвременния дизайн. Освен всичко това, вие избирате оригиналния дизайн на банята си, така че да направите тази стая максимално функционална, удобна, красива и уютна.
Преди всичко, трябва да започнете с размера на вашата баня и избора на това кои дизайнерски идеи сте в състояние да реализирате.
При дизайн на малка баня трябва да се вземат предвид ергономични фактори, защото ако пространството не е достатъчно, това не означава, че не трябва да се търси начин как да го използвате на максимум.
От друга страна, модерен интериорен дизайн на баня с голям размер, дава безкрайни възможности за експерименти, тъй като могат да се използват не само необходимите комуникации, но и нестандартно оборудване, а също така и да играе с декорация, интериор, дори картини и текстил, специално подбрани за баня. По този начин вие ще създадете собствен, уникален дизайн на банята, в тон с нейните параметри.
Имайте предвид обаче, че абсолютната тенденция в днешно време е минимализъм, простота и краткост, в съчетание с модерни технологии и подчертаване функционалността и комфорта на банята. Специалистите ще ви предложат красиви естествени цветове, предимно бяло, маслено, пясъчно, сиво и черно, тъй като те са най-добрият дизайн на интериора на вашата баня за 2019-2020 г. в минималистичен стил и можете да ги използвате за създаване на материали, които имитират естествени повърхности. Освен това минимализмът е много популярен, а дизайнът за баня в скандинавски стил се характеризира с имитация и използването на дърво, бетон, лен, памук, мед, месинг, камък, керамика и т.н.
Ако искате да получите наистина стилна баня, обърнете внимание на такъв стил на интериора като loft, който постепенно започва да влияе върху съвременния дизайн не само на основни стаи, но и при баните. Той напомня на склад или на таван, а декорация със стени от тухлена зидария, бетон, цимент, дървена повърхност подчертава технологичността на помещението.
Ако този стил не ви допада, можете да разгледате и други варианти, като например баня в класически стил, в стил прованс, в японски стил, с рисунки и орнаменти; 3D с природни мотиви и др., а след това вече идва ред на избора на материали и аксесоари, както и на подходящите за помещението декорации.