Мислили ли сте за това, че колкото и да е комфортен нашия дом, каквито и красиви мебели и декорация да има в него, нищо от това не може да се сравни с една неразделна част от жилището, а именно банята. Днес ние от кърти-чисти-извозва.com ще Ви покажем кои са последните тенденции в дизайна на банята през 2020 година.

Банята е мястото, където ние прекарваме много време в грижа за себе си рано сутрин, мястото където измиваме умората и цялата тежест на дългия работен. Отдавна отминаха дните, когато всички бани бяха стандартни, като по шаблон. Дизайнът на банята сега не отстъпва по важност този на хола или кухнята. Красивият дизайн е ключът към нашата приятна почивка и комфорт.

Следването на топ тенденции за бани 2020 ще направи процеса по освежаване на Вашата баня в пъти по-лесен и приятен. Когато знаете какво правите всичко се случва лесно, приятно и бързо. Не бързайте, премислете добре действията си и изберете най-подходящите материали, които стоят в основата на оригиналния дизайн на банята. Нека не забравяме, че крайната цел е да направим тази малка стая максимално функционална, удобна, красива и уютна.

Топ тенденции за баня 2020

Преди всичко, трябва да започнете с размера на Вашата баня и избора на това кои дизайнерски идеи и топ тенденции за баня 2020 сте в състояние да реализирате. Ако разполагате с малка баня е необходимо да се опитате да използвате на максимум всяко едно ъгълче от нея. Има редица дизайнерски решения, благодарение на които можете да направите така, че малката баня да изглежда по-голяма. Инсталирайте голямо огледало, добавете допълнително осветление, намалете цветните контрасти и разделителни линии – това са страхотни варианти, с които ще разширите визуално пространството във Вашата малка баня.

От друга страна голямата баня дава безкрайни възможности за модерен интериорен дизайн на баня. Изключително внушителен ефект можете да постигнете с различни видове декорации, включително картини и текстил, специално подбрани за баня. По този начин Вие ще създадете собствен, уникален дизайн, с който покриете топ тенденции за баня 2020.

Цветове за бани 2020

Изборът на светли цветове, които да отразяват светлината е чудесен избор за малки пространства или без прозорци. А Ако разполагате с по-голяма баня, бъдете смели и изберете някои от топ цветовете за бани през 2020 – синьо-сиво, жълто, коралово, розово, ментово зелено и морско синьо.  Заложете на контраста – използвайте тъмни и светли тонове.  Имайте предвид обаче, че най-актуално в днешно време си остава минималистичния стил, в който преобладава простота, която ще подчертае функционалността и комфорта на банята.

Аз съм текстово блокче. Натиснете на бутона за редактиране за да промените този текст. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Материали за бани

В допълнение към цветове за баня 2020, специалистите съветват да вкарате естествени или имитиращи естествени материали за бани, като мрамор. Изключително популярен е скандинавския дизайн на баня, който се характеризира с използването на дърво, бетон, лен, памук, мед, месинг, камък, керамика и други.

Дизайн на баня 2020

Ако искате да получите наистина стилна баня, обърнете внимание на Loft стила, който постепенно започва да влияе върху съвременния дизайн на баня. Той наподобява склад или таван, с декорирани стени от тухлена зидария, бетон, цимент, дървена повърхност подчертава модерната нотка на помещението.

Ако този стил не Ви допада, можете да разгледате и други варианти, като например баня в класически стил, в стил прованс, в японски стил, с рисунки и орнаменти; 3D с природни мотиви и др. Усетете и създайте баня, която идеално ще се вписва във Вашия дом и ще отговаря на Вашите предпочитания, баня в която ще успеете да се отпуснете и отпочинете след тежкия работен ден.