Ако Вашата къща спешно се нуждае от нещо, то със сигурност е фасадна облицовка. Чудите се какво е това? Ще разберете точно сега. В наши дни на пазара могат да се срещнат изключително много видове модерни фасадни облицовки. Любопитен факт е, че до миналия век те са се изработвали от дърво и камък. Днес обаче можем да се насладим на стотици варианти. Ако се питате дали ще намерите фасадна облицовка по свой вкус, не се тревожете – има толкова варианти, колкото и предпочитания. Просто няма как да не откриете най-доброто за себе си!

Материали за фасадни облицовки

Понастоящем вече фасадните облицовки се правят и от изкуствен, и от естествен камък. Минералните мазилки са едни от многото предпочитани варианти сред потребителите. А добрата новина е, че фасадните облицовки с изкуствен произход по нищо не отстъпват на тези от истински камък.

Така например виниловите фасадни облицовки са често купувани от собствениците на семейни къщи и други видове сгради. Дървесните фасадни облицовки също са хит на пазара.

Иначе разликите между изкуствените и естествените облицовки, естествено, се усеща най-вече по отношение на цената. На вид обаче всички изглеждат еднакво добре!

Ползи и предимства на фасадна облицовка

Може би се питате колко точно Ви е нужна фасадна облицовка за къщата. Отговорът е – изключително много.

Тук говорим за решения, които се посочват като основни необходимости за доброто функциониране на една сграда. Идеята е тази сграда да е здрава за дълго напред във времето.

Отдавна не е тайна, че когато един дом е измазан отвън, е по-здрав, по-устойчив и, разбира се, много по-топъл. Кой би могъл да оспори това?

Още в миналото хората са облицовали домовете си с животински кожи например, а след това и с кал. Имате ли оправдание в модерни времена да не измажете къщата си, щом още Вашите предци са го правили и то с подръчни средства? Едва ли.

Помнете, че ако изберете фасадна облицовка за Вашата къща на морето, лятна вила и каквато и да било друга сграда, то тя ще бъде много по-устойчива от останалите на всякакви външни влияния. У дома ви ще е не само по-топло през зимата и по-прохладно през лятото. Това ще намали и шума, който идва от света навън.

Друга полза е, че ще използвате по-малко климатици за отопление и охлаждане на къщата. Това има значение, защото тези уреди доста предразполагат към развитието на алергии и други усещания на дискомфорт.

Представете си само – Вашата къща ще бъде много красива, ще изглежда точно така, както желаете и сте си я представяли в мечтите си. Освен това ще е прохладна или топла – винаги точно както трябва да бъде в зависимост от сезона. И ще се наслаждавате на тишина и добра почивка, защото няма да идва досадният шум от всички хора и движения навън.

Никак не е малко, нали?