В днешната статия ще Ви дадем няколко полезни съвета за обзавеждане на малка баня. Както всяко малко по размер помещение, така и малката баня може да бъде практична и функционална ако използвате правилно пространството, с което разполагате. В следващите редове можете да прочетете нашите топ пет съвета за визуално по-просторна баня.

  1. Поставете огледало в банята, за да разширите помещението визуално Поставянето на по-голямо огледало в банята е много добър трик, защото чрез рефлектирането на образите в него, малкото пространство ще се разшири визуално.
  2. Изберете правилната посока за отваряне на вратата в банята Щом помещението Ви е ограничено като размер, то най-правилното решение е вратата да се отваря в посока навън. Ако вратата на банята се отваря навътре, тя ще отнема допълнително от площта, с която разполагате и банята Ви ще е още по-тясна.
  3. Оптимизирайте добре пространството в банята Добрата подредба в банята ще Ви спести място. Можете да използвате всяко пространство. Например можете да поставите шкафове над тоалетната чиния или под мивката. Ако тепърва обзавеждате банята помислете как е най-добре да разположите санитарията, така че да спестите място.
  4. Душ вместо вана Хубаво е да имате вана в банята, но тя заема много място. Ако помещението Ви е малко, то по-добре се откажете от поставянето на вана. Вместо това сложете душа в някой от ъглите на банята. Можете да поставите само душ или пък да заградите мястото с кабина. Много добра илюзия за простор биха създали прозрачните стъкла на кабината.
  5. Комбинирайте ваната с душа Ако все пак сте решили, че Вашата баня ще има вана независимо, че е малка, то Ви съветваме да съчетаете ваната с душа. Така бихте спестите някакво място, дори и да е малко.
  6. Изберете светли цветове за банята За всяко малко помещение избора на цветове е много важен. Малката баня ще изглежда по-просторна и свежа ако избегнете тъмните цветове за сметка на светлите тонове и силното осветление в помещението.