Ако искате да смените прозорците си, има множество опции за подмяна, които да отговарят на всеки домашен стил. Може да се доверите на нас за къртене на дограма и подпрозорец. Всеки тип прозорец служи за различно предназначение и има много различни прозорци, от които да се избира. Тук можете да намерите списък с 8 вида на прозорци, които ще преобразят вашия дом, снимки на всеки от тях и малко информация, която да ви помогне да решите какви нови прозорци искате да монтирате във вашия дом.

Единично окачени висящи прозорци и двойно окачени висящи прозорци

Основната разлика между единично окачени висящи прозорци и двойно окачени висящи прозорци е как се движат различните видове секции на прозорците. При единичните окачени прозорци долният панел на прозореца се движи нагоре и надолу, а горната част остава неподвижна. Това означава, че когато отворите прозореца, горната част е покрита от вътрешната страна. А двойно окачените висящи прозорци са подобни на единично окачените висящи прозорци , но при тях и долната и горната част могат да се движат нагоре и надолу. Почистват се сравнително лесно.

Сводести прозорци

Сводестите прозорци имат заоблени върхове, които придават архитектурен дизайн на всеки дом. Повечето сводести прозорци не се отварят или затварят и често се монтират над стандартните прозорци, които осигуряват вентилация.

Прозорци тип тента

Тези прозорци са много подходящи при дъждовно време, защото като се отварят навън и нагоре се създава тента, която пази от дъжда. Те са много практични, ако желаете да спестите вътрешно пространство.

Огънати прозорци

За направата на огънати прозорци е нужно извити стъкла, които да създадат кръгла зона по протежението на външната страна на сградата. Тези прозорци се правят по поръчка в зависимост от размерите, които са нужни на определената сграда.

Прозорци с две крила

Прозорците с две крила са най-често използваните. Те могат да се отварят настрани и/или нагоре. Този тип прозорци позволява да се изработват от масивно стъкло.

Панорамни прозорци

Независимо дали гледката Ви навън е зелен двор, прекрасен планински или морски изглед, най-добрият начин да се насладите напълно на гледката си е с красиви големи панорамни прозорци. Панорамните прозорци са фиксирани прозорци, които не могат да бъдат отворени. Тези прозорци са като картини и нямат други рамки, които да ограничават изгледа. Чрез тях можете безпрепятствено да се наслаждавате на красивите гледки.

Покривни прозорци

Ако искате да добавите повече естествена светлина към дома си, но имате ограничени опции с външните стени, покривни прозорци са отлична опция. По същество това е прозорец отдушник на покрива. Покривни прозорци се поставят в тавански помещения и мансарди, където има скосен покрив и недостатъчно или никакви прозорци за осветяване на помещенията.

Френски прозорци

Френските прозорци са много актуални. Имат много вариации и модели. Те също добавят естествена светлина в помещението и отличен изглед. Класическия тип френски прозорци са с правоъгълна форма, но могат да бъдат и като арки. Модерните варианти могат да са с ваш персонален размер, като могат да бъдат от тавана до земята.