Дървените палети за транспортиране и съхранение на стоки и материали през последните години добиха изключителна сериозна популярност и в домашния интериор и екстериор. Много често дървените палети биват изхвърлени след употребата им, така че лесно можете да се сдобиете с такъв, ако попитате в местните магазини, складове, фабрики и т.н. След като намерите, лесно можете да им вдъхнете живот и да ги превърнете от стари и мръсни палети в чудесни градински мебели за двора на къщата. Днес ние от Кърти Чисти Извозва, решихме да Ви дадем няколко идеи за това как да си направим сами мебели от палети за двора на къщата.

Декорация с дървени палети

Дървените палети могат да бъдат пренаредени по много начини: градински маси, дивани, огради, столове, пейки са само част от вариантите. Дървените палети са идеални за изграждане на кът за отдих на терасата или в двора на къщата. Единственото, от което се нуждаете е лека модификация. Една от най-добрите страни, на това да си направите декорация с дървени палети или мебели от палети е, че те ще бъдат уникални сами по себе си и ще са с точен размер, точно този, от който се нуждаете. Вариантите за декорация в градината с дървени палети са много, можете да си направите вертикална стойка за цветя, в която да подредите вертикално любимите Ви саксии с цветя. Друг вариант, който е изключително практичен – превърнете дървения палет в стойка за барбекю аксесоари, още един любим вариант е направата на градински бар от дървени палети.

Как да превърна дървен палет в мебел от палет

Първата стъпка, която трябва да предприемете е да боядисате дървените палети. Вземете боя и малък валяк, разбъркайте старателно боята и започнете да боядисавате палетите. За да изглеждат добре Вашите градински мебели от палети е необходимо да повторите боята поне два пъти, като изчакате да изсъхне добре. Може да се наложи да използвате тънка четка за по-труднодостъпните места.

Следващата стъпка е да изградите основата. Създайте основата на Вашата градинска мебел, като подредите един или повече дървени палети един върху друг, след което ги закрепете с помощта на винтове. Пристъпете към оформяне на облегалката. Добавете още един боядисан палет във вертикално положение, за да създадете облегалка за Вашия градински диван. И отново го закрепете с винтове, бъдете внимателни, непрепременно наблегнете на сигурността.

След, като имате основата на Вашия градински диван от палет е добра идея да го декорирате, за да Ви бъде все пак и удобен. Вземете мек дунапрен и силиконова вата, облечете ги в цветни, шарени платове и ще имате готов, завършен диван с декоративни възглавнички от палет за градината.

Идеи в снимки на мебели от палети