Ако сте си взели ново жилище и в него има стара камина, то ние може да ви улесним за решението за къртене на камина. Предлагаме Ви факти и идеи,  с които да прецените според тенденциите какво е актуално и след това сами да решите дали е нужно къртене на камина или да я обновите с новите тенденции на камини.

Тенденция на камините за 2020г

Газовата камина става все по-модерна тенденция на камините за 2020г. Като дизайн е по-отворена и няма стъкло, което естетически я прави по приятна без да е нужно да се чисти редовно.

Друга актуалност е камината с биоетанол. При нея плюса е, че е екологична, защото биоетанолът генерира ниски емисии на въглероден диоксид. А като дизайн може да бъде във всякакви форми, от малка до много голяма, в зависимост от пространството. Няма нужда от комин, но минусът при нея е, че не може да отоплява цялата къща или апартамент, а само определена стая.

Голяма тенденция на камините за 2020г са окачените камини. Тези камини са от две части. Едната част е навес, окачен на тавана, в който се намира комина, а другата част е основата, където гори огъня. Ако искате да създадете голямо пространство в стаята е необходимо къртене на стени. Тези висящи камини са оригинално дизайнерско решение в този случай.

Двустранните камини са друга тенденция на камините за 2020г. Тези камини могат да стоят свободно или да се вградят в стената, като се виждат от едната и от другата страна. Могат да създадат пространство, като частично се остъклят, създавайки формата на кутия, но същевременно с това да отделят помещенията едно от друго.

Надяваме се тези тенденции на камини да ви помогнат в процеса на вземане на решение.